Nyheter om president Trump testar positivt för COVID-19-erbjudanden ännu ett slag mot Bitcoin

Cirka 05:00 UTC på fredagen (3 oktober), mindre än 12 timmar efter att den amerikanska CFTC tillkännagav att de hade väckt anklagelser mot ägarna av BitMEX, rapporterade president Trump att han och hans fru hade testat positivt för COVID-19.

De senaste sju dagarna har inte varit snäll mot Bitcoin och andra kryptoassets.

Först, förra lördagen (26 september), meddelade Singapore-baserade kryptobörsen KuCoin att det hade drabbats av ett säkerhetsbrott, vilket resulterade i att några av kryptotillgångarna Cryptosoft i börsens heta plånböcker – nu ansågs ha varit värda cirka 280 miljoner dollar vid tid – stulits. Som Larry Cermak, forskningsdirektör på The Block påpekade, var detta den tredje största attacken i historien på ett kryptobörs.

Så jag gjorde en redovisning av KuCoin-hacket baserat på plånböckerna som troligtvis var associerade och baserat på min uppskattning var det nästan 280 miljoner dollar stulna tillgångar, inte 150 miljoner dollar. Detta skulle göra det till det tredje största hacket i historien och 7 gånger större än Binance-hacket förra året .. pic.twitter.com/iESWm1EGPh

– Larry Cermak (@lawmaster) 28 september 2020
Intressant och kanske ganska överraskande, två dagar senare (dvs. måndagen den 28 september), handlade BTC-USD och ETH-USD ungefär 1% högre än de var kort innan KuCoin blev hackad.

Källa: CryptoCompare
För det andra tillkännagav US Commodity Futures Trading Commission (CFTC) torsdagen (1 oktober) att den hade väckt anklagelser mot “fem enheter och tre individer” som äger och driver kryptaderivatutbytet BitMEX.

TILLSÄTTNINGSNYHETER: CFTC debiterar BitMEX-ägare med olagligt bruk av en handelsplattform för kryptovalutaderivat och överträdelser mot penningtvätt https://t.co/9olvVzSGpz

– CFTC (@CFTC) 1 oktober 2020
CFTC: s pressmeddelande (”Release nummer 8270-20”) sade att byrån hade lämnat in ”en civilrättslig verkställighetsåtgärd vid den amerikanska tingsrätten för södra distriktet i New York som debiterar fem enheter och tre personer som äger och driver BitMEX-handelsplattformen med driver en oregistrerad handelsplattform och bryter mot flera CFTC-regler, inklusive att inte genomföra nödvändiga förfaranden för penningtvätt. ”

Den fortsatte med att säga att de tre grundarna av BitMEX – Arthur Hayes, Ben Delo och Samuel Reed – var bland de anklagade. Enheterna som nämns som medsvarare är ”HDR Global Trading Limited, 100x Holding Limited, ABS Global Trading Limited, Shine Effort Inc Limited och HDR Global Services (Bermuda) Limited (BitMEX).”

CFTC sa att de tar ut dessa avgifter eftersom de anser att BitMEX “bedriver betydande aspekter av sin verksamhet från USA och accepterar order och medel från amerikanska kunder.”

Omkring samma tid utfärdade det amerikanska justitiedepartementet (DOJ) ett pressmeddelande, som meddelade åtalet mot Arthur Hayes, Benjamin Delo, Samuel Reed och Gregory Dwyer och sade att dessa fyra personer hade anklagats för att “kränka banksekretessen. Handla och konspirera för att bryta mot lagen om banksekretess, genom att uppsåtligen misslyckas med att upprätta, genomföra och upprätthålla ett adekvat anti-penningtvätt-program (‘AML’) “på BitMEX.

CFTC och DoJ laddar @ BitMEX och nyckelchefer. en exec är redan i federala förvar.

FBI-direktör Sweeney säger “de kommer snart att lära sig att priset på deras påstådda brott inte kommer att betalas med tropisk frukt” https://t.co/O08itCctpF pic.twitter.com/jBa7btmvQG

– Meltem Demirors (@Melt_Dem) 1 oktober 2020
Inledningsvis sjönk Bitcoin-priset från cirka 10 893 dollar (där det var strax före dessa två meddelanden) till 10 454 dollar på ungefär en timme, vilket är en nedgång på 4,03%. Men vid 04:20 UTC på fredagen (2 oktober) hade Bitcoin-priset återhämtat sig till cirka 10 667 dollar, vilket innebär att Bitcoin hade drabbats av en nedgång på cirka 2,07% till följd av BitMEX-nyheterna.

Den tredje nedan till Bitcoin anlände i morse när vi fick de ännu mer chockerande nyheterna att USA: s president Donald Trump och hans fru hade testat positivt för COVID-19.

Ikväll testade @FLOTUS och jag positivt för COVID-19. Vi kommer att börja vår karantän och återhämtningsprocess omedelbart. Vi kommer att gå igenom detta SAMMAN!

– Donald J. Trump (@realDonaldTrump) 2 oktober 2020
För närvarande (från och med 09:55 UTC den 2 oktober) handlar Bitcoin cirka 10 453 dollar, vilket är cirka 2% mindre än president Trumps tweet och cirka 4% under den senaste 24-timmarsperioden.

Källa: CryptoCompare
Självklart har nyheterna om president Trump som kontrakterar COVID-19 också slagit amerikanska aktier. I skrivande stund (dvs. 5:55 DT eller 09:55 UTC den 2 oktober) minskar futures på Dow, S&P 500 och Nasdaq 100 med 1,44%, 1,52% respektive 2,14%.

Vad beträffar krypto är emellertid den huvudsakliga takeawayen att trots dessa tre kroppsslag har Bitcoin inte slås ut och står fortfarande (bara 2,3% sedan bara